“40 kalde bak månen”

Vi er i Svullrya på Finnskogen. Her møter vi Lone, som har flyttet hit for å komme i kontakt med naturen og sitt indre jeg, men hun klarer ikke å finne tonen blant de lokale. Robert er en arbeidsløs skoging som sliter med å redde ekteskapet – og seg selv. Bjørn er journalist i lokalavisa og prøver å finne noe viktig å skrive om. Maren-Anna, mor til Robert, er hjemmehjelp og venninne med stedets sladrekjerring.

“40 kalde bak månen” er Adelheid Seyfarths tredje roman. Den handler om en hverdag preget av forskjellene mellom by og land, mellom bygda og sentralmakten som bestemmer over dem.

Og i skogen lusker ulven.

“Seyfarth demonstrerer her hvordan samtidslitteraturen kan brukes til å formidle nyheter som avisene aldri kan beskrive. (…) en fortelling som er troverdig, allegorisk og til tider grotesk humoristisk på samme tid.”
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

“For her er det bildene av livet det dreier seg om, og noe av styrken ved romanen er hvordan de formidles med en forstående, ikke-dømmende varme. Framfor alt er det en roman med masse humor i seg.”
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

Leave a Reply